lauantai 4. huhtikuuta 2020

Etätehtävä 6.4

Kerron nyt lyhyesti opettajan linkkaamasta artikkelista kaksi termiä jotka opin.

Ensimmäisenä postauksesta tuli esille sana trendi. Lyhyesti trendi on ilmiö, joka kestää noin 5 vuotta, on ajasta riippuvainen ja sillä on selkeä menneisyys. Trendit vaikuttavat siihen, mitä arvostamme ja mitä valitsemme päivittäisessä elämässä.

Toisena huomasin sanan muoti. En ollut asiaa sen enempää ajatellut, mutta kun trendi kasvaa, ja sitä näkee ihan kaikkialla sitä voi alkaa kutsua jo muodiksi. Esim. Iloveme messuilla muistan kun iso alue siitä messukeskuksesta oli täynnä erilaisia proteiinipatukoita, terveysjuttuja, superfoodia jne. Muoti lyhyesti sanottuna on jotakin vallitsevaa tai suuressa suosiossa olevaa maku- tai tyylisuuntausta.

Seuraavaksi pitää vastata omin sanoin tähän lauseeseen:

Mitä tarkoittaa lause: ”Huomenna asiakas ei muista mitä olet sanonut. Mutta sen hän muistaa, millaiseksi sait hänen olonsa tuntumaan”.

Muistan esimerkiksi yhden tapauksen Amistylesta. Vanhempi mies kävi mulla hiustenleikkauksessa. Puhuttiin siinä aivan kaiken näköistä (esim. oman bändin perustamisesta ja harrastuksista) . Seuraavalla kerralla mies tuli taas mulle hiustenleikkaukseen. Hän aloitti lauseen, en muista puhuttiinko tästä viimeksi mutta.... ja selitti asian. Mielestäni tuossa tuli täysin tuo lause esille. Ei ollut niin väliä mitä oltiin juteltu, se mies tunsi olonsa tervetulleeksi ja mukavaksi, jonka takia varasi uuden ajan mulle, tai ainakin näin epäilen siinä käyneen. Kun olen ollut myös M roomissa nyt työssäoppimassa, luin sieltä M roomin historiaa ja ylipäätään kaikkea miten asiakkaita palvellaan M roomissa yms. Siellä luki mielestäni hyvin, joka asiakas kohdataan samanarvoisesti samalla tavalla, jokaista katsotaan silmiin ja kysytään kun hän astuu ovesta sisään, miten voisin palvella. Asiakkaalla menee noin. 2,5 sekuntia kun hän tekee arvionsa asiakaspalvelijasta sekä kampaamosta. Ainakin mielestäni kaikki M roomissa käyvät asiakkaat ovat olleet todella tyytyväisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miestenhiustenleikkaus- ja partanäytöt

Tähän postaukseen liitän kuvat partanäytöstä sekä hiustenleikkausnäytöistä. Ensimmäinen hiustenleikkaus: Pääliosa lievästi kihara, pak...