torstai 18. lokakuuta 2018

Muotoilun periaatteet ja kampausten esittely

Plastinen föönäus
Tässä postauksessa kerron muotoilun periaatteista miesten kampauksissa ja laitan kuvat kaikista tunnilla tehdyistä töistä. Eli siis plastinen, föönilaineet, painetut laineet, laineet edestä ylöspäin ja Elvis -kampaus.

Miesten leikkauksissa ja kampauksissa suositaan aina neliömäisyyttä. Eli esimerkiksi jos miesten hiuksia leikatessa jättää selvän rajan niskaan, sen tulee olla kulmikas, neliön muotoinen. Plastisessa, eli ns. perus föönikampauksessa miehillä, kampaus on kulmikas ja muistuttaa numeroa seitsemän. Laineet tehdään miehillä hiusten päälliosaan, jolloin täytyy osata föönäta plastinen, koska niskaosa föönätaan todella usein plastisen tapaan kulmikkaaksi.
Kampauksissa painopiste määritellään kasvonmuotojen mukaisesti, joko lieventämällä tai korostamalla kasvojen piirteitä.

1/3 sääntöhän perustuu siihen kultaiseen leikkaukseen. Se on vaan helpompi versio siitä. Eli kampaus kannattaa jakaa kolmeen osioon mielessä ja miettiä mikä niistä on hallitseva osa, voi myös ajatella esimerkiksi, että toinen osa kampauksesta vie 2/3 ja toinen puoli 1/3. Yleensä kampauksessa tulisi olla vähintään kaksi osaa ja toisen niistä isompi, mutta 1/3 sääntöä noudattaen, saamme kampaukseen yhden elementin lisää ja jos teemme vielä niin, että yksi osa on hallitsevampi, ja muut alistuvampia saavutamme mielenkiintoisen lopputuloksen. 1/3 sääntö helpottaa meitä jakamaan hiukset osiin, muotoileman kampauksesta tasapainoisen, sopivan kokoisen ja oikean muotoisen.

Kampauksella on kolme eri suuntaa, ja jos ne laittaisi paremmuusjärjestykseen ensimmäiseksi tulisi viisto suunta, toiseksi pystysuora suunta ja viimeiseksi vaakasuora. Syitä tähän järjestelyyn on mm. se, että vaakasuora suunta on tylsä ja yleensä leventää asiakkaan kasvoja, pystysuora on myös hieman tavallinen (tai siinä ei ole oikein mitään ihmeellistä) suunta ja se voi pidentää asiakkaan kasvoja, mikä ei aina ole huono asia, mutta viisto suunta ei niinkään tee asiakkaan kasvoille mitään. Viisto suunta tekee kampauksesta epäsymmetrisyydellään mielenkiintoisen ja suunta tulee myös miettiä niin että ihmisen silmät kiinnittyvät tiettyyn painopisteeseen.

Passiivisessa kampauksessa hiukset liikkuvat samaan suuntaan ja saa aikaan rauhallisen kampauskokonaisuuden. Erilaiset muodot korostuvat passiivisessa kampauksessa parhaiten. Eli sisi alla olevissa kuvissa esim. plastisessa on passiivinen pinta, koska se on ihan sileä. Sileä pinta pienentää herkästi kampauksen muotoa.
Aktiivisen kampauksen, eli esimerkiksi kiharakampauksen pinnassa hiukset ovat liikkeessä ilman päämäärää. Aktiivinen pinta voi olla laineikas tai kihara, eli esimerkiksi alla olevissa kuvissa fööni- ja painetut laineet ovat pinnaltaan aktiivisia. Jos haluaa herättää kampauksellaan huomiota, ja haluaa sen olevan mielenkiintoinen tulee kampauksessa esiintyä tietenkin molempia pintoja vierekkäin. Aktiivinen pinta suurentaa ja tekee korkeamman vaikutuksen kampaukseen. Vierekkäin pinnat korostavat entistä enemmän toisiaan.
Elvis -kampaus päältä

Elvis -kampaus sivulta

Föönilaineet päältä
Painetut laineet päältä
















Laineet edestä ylöspäin
Laineet edestä ylöspäin








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miestenhiustenleikkaus- ja partanäytöt

Tähän postaukseen liitän kuvat partanäytöstä sekä hiustenleikkausnäytöistä. Ensimmäinen hiustenleikkaus: Pääliosa lievästi kihara, pak...