maanantai 9. syyskuuta 2019

Kasvojen alueen allergiat

Tehtävänä oli etsiä ehostukseen liittyviä allergioita kasvojen alueella (muita kun nokkosihottuma ja dermografismi).

Yleisimpiä allergian aiheuttajat ovat hajusteet, formaldehydia vapauttavat säilöntäaineet ja hiusvärit. Kasvojen alueelle voi ilmaantua turvotusta, punoitusta, kutinaa, näppylöitä ja ihottumaa. Oireet voivat tulla muutaman päivän viiveellä ja kestää kauan, oireita voi myös tulla tuotteen aikaisemmasta käytöstä riippumatta milloin vain.

Yksi allerginen reaktio, joka voi vaikuttaa ehostukseen on angioedeema. Se on allergisista turpoamista pienellä alueella, myös kasvoissa.  Sitä on noin 15-20%:lla suomalaisista ainakin kerran elämässään.

Atooppinen iho ei ole varsinaisesti allergia, mutta se voi reagoida meikatessa asiakasta. Esim. Hajusteellinen kasvorasva voi aiheuttaa ärsytystä.

Aurinkoihottuma vaikuttaa myös meikkaamiseen. Se luokitellaan myös allergiseksi reaktioksi auringon säteilystä. Aiheuttaa kutinaa ja punoitusta.

Ekseema on hidas allerginen reaktio ja aiheuttajia on mm. nikkeli, hiusten kestovärissä käytettävä parafenyleenidiamiini, rakennekynsien metakrylaatit sekä hajusteet. Allergia esiintyy 1-7 päivässä. Nopea allerginen ekseema on huomattavissa parissakymmenessä minuutissa siitä, kun allergeeni on koskettanut ihoa. Esim ruoka-aineista johtuvaa. Ekseeman oireita on kutina, punoitus, lievä turvotus ja hilseily.

Kuvahaun tulos haulle ekseema

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miestenhiustenleikkaus- ja partanäytöt

Tähän postaukseen liitän kuvat partanäytöstä sekä hiustenleikkausnäytöistä. Ensimmäinen hiustenleikkaus: Pääliosa lievästi kihara, pak...