Kampaajan työ on staattista eli paikallaan pysyvää ja pitkällä aikavälillä huonot työasennot voivat aiheuttaa keholle vaurioita. Kampaajan työn fyysistä kuormittavuutta pyritään vähentämään ergonomisen tiedon perusteella. Selvemmin sanottuna työpaikat, työ, työvälineet ja työympäristö sovelletaan kampaajan edellytyksien ja vaatimusten mukaisesti. Hyvät työasennot tulee opetella heti alusta asti ja työasentoja on hyvä vaihdella, sillä paikallaan pysyvä asento rasittaa tuki- ja liikuntaelimiä.
Näytän muutaman kuvan avulla työvaiheita, ja kuinka työasennot tulisi olla, jotta ei rasita itseään liikaa.
Ensimmäisenä on pesu- ja hoitotapahtuma. Näytän ensin kuvan, kuinka ei tulisi pestä. Esimerkissäni näkyy, kuinka kädet ovat liian lähekkäin ja ryhti on huono.
Toisessa kuvassa näkyy oikea työasento eli hyvä ryhti ja kädet ovat rentoina.
Toiseksi on hiusten kuivatus. Ensimmäisessä kuvassa näkyy, kuinka föönatessa kampaaja istuu ja kädet ovat selvästi yli sydämen. Toisessa kuvassa ei ole istumista ja kädet pysyvät sydämen tasolla, tai hieman alapuolella. Tuolia, jossa asiakas tulee istumaan tulee säätää asiakkaan pituuden mukaan niin, että saa föönattua hiukset käsien nousematta sydämen yläpuolelle.
Viimeisissä kuvissa on hiusten leikkaamisesta ja kampaamisesta. Ranne tulisi pitää mahdollisimman suorassa leikatessa ja kammatessa kyynerpäät tulee pitää lähellä vartaloa, ryhti hyvänä ja ranne mahdollisimman suorassa. Ensimmäisessä kuvassa ryhti on huono, ranne ei ole suorana ja molemmat jalat maassa. Toisessa kuvassa ryhti on hyvä, ranne suorana ja jalat maassa.
Postauksen kuvat ovat itse otettuja.